Om oss
Ideen rundt Coolnova kom for 25 år siden i et forskningsprosjekt som involverte masterstudenter og deres markedsføringsprofessor Torbjørn Trondsen. De stilte spørsmål om hvorfor de norske fiskeforedlerne eksporterte så mye frossen sjømat, da forbrukernes betalingsvillighet var mye høyere for superfersk sjømatkvalitet. Svaret kom fra sesongmessige og teknologiske forhold som begrenset en jevn flyt og stabil tilførsel av sjømat av ulike arter året rundt
Anerkjennelsen av dette ledet til søket etter en oppfriskende (refreshing) verdikjede-løsning, hvor råstoffet raskt innfryses etter fangst eller slakt, oppbevares og lagres dypfryst og tines just-in-time for konsum.Gruppen identifiserte så tineteknologien i bakeriindustrien, som ble tilpasset med bemerkelsesverdige gode resultater inn i Coolnovas løsning, og som senere ledet til en europeisk patent for tining av kjøtt, sjømat og grønnsaker. På tross av dette, tok det mange år før Torbjørn Trondsen sammen med sin produksjonspartner Dinas Kavaliauskas, hadde utviklet en endelig versjon av Coolnovas kabinetter, som nå er klare for de kommersielle behovene i prosessering og distribuering som er å tilby førsteklasses kvalitet av sjømat og kjøtt, året rundt.