Vi setter det på prøve

Ekspert test av tint laks for topp-kokker i Paris

Testpanelet

Et smaks-testpanel ble arrangert av sjømatgrossistselskapet Armara i restauranten L’Olivier på fiskemarkedet Rungis i Paris. Testpanelet besto av seks kjente kokker fra Armara’s liste av kunder, som er blant de beste restaurantene i Paris, og tre andre eksperter i vurdering av sjømatskvalitet.


Konklusjon

Den ferske kvaliteten av Coolnova ® tint sjømat var betydelig mer overlegen sammenlignet med den fersk-kjølte fisken som hadde blitt lagret opp til syv dager på is (se tabell).

Prøvene til testen var laksefilet (tidligere vakumpakket før innfrysning) og torskeloins pakket ut av plasten og tint i et Coolnova ® kabinett. Prøvetestene fra Coolnova ble sammenlignet med lik fersk og ufrossene fileter som normalt fås på Rungis markedet.

På en skala fra 1 til 5, ga testpanelet den Coolnova ® tinte fersk-frossne fisken en gjennomsnittlig totalintykk på 3.72 på laks, sammenlignet med den fersk-kjølte ufrossne laksen en gjennomsnittlig score på 3.39. For torsk var den gjennomsnittlige totalscoren 3.89 for Coolnova ® sammenlignet med den fersk-kjølte ufrossne torsken’s score på 3.28. Den fersk-frossne og Coolnova ® tinte fisken var betraktet som overlegen mot den ferske (ufrossne) fisken som hadde blitt lagret opp til 7 dager på is.

 

Armara’s komersielle erfaring med Coolnova ® tining

2013-2015: Opererer et 800L kabinet for torsk, sjøkrep, sjøtunge ++ for topp restauranter i Paris.
2015: Ekspanderer produksjonen med installasjon av nye 3000L kabinetter. Fokus på torskeloins og sjøkreps for restauranter.

Demonstrasjon

Demonstrasjon og test under en tidlig fase av utvikling av Coolnovas tine-enheter i 2013.

Sjekk også ut...

Vår nedlastbare PDFs med vitenskapelige argumenter, tekniske spesifikasjoner og industrielle muligheter.

nn_NO